Siirry sisältöön

Leppävaaran urheilupuiston alueen puistosuunnitelma

Puhekupla 16
22.6.2022 | Espoon kaupunki
Ilmakuva Leppävaaran urheilupuiston ympäristöstä

Espoon Kaupunkitekniikan keskus laatii puistosuunnitelman Leppävaaran urheilupuiston alueelle. Suunnittelua tehdään yhteistyössä Espoon liikunnan ja urheilun tulosyksikön kanssa.

Löydät liitetiedostot ja tarkemman kuvauksen painamalla ´Näytä lisätiedot´ -nappia.


Suunnittelutyön pohjaksi järjestettiin asukaskysely verkossa Webropol-kyselytyökalulla. Kysely oli avoinna 29.10.-21.11.2021 välisenä aikana ja vastaajia oli yhteensä 403.

Tavoitteena on suunnitella alueelle uusia toimintoja sekä lisätä viihtyisää oleskelutilaa. Alueelle suunnitellaan muun muassa uusi tekonurmi- ja tekojääkenttä nykyisen hiekkakentän paikalle, uudet tenniskentät, rantalentopallokenttä ja uusia liikunnallisia toimintoja, kuten ulkokuntosali. Alueelle suunnitellaan picnic-alue ja avointa nurmitilaa esimerkiksi puistojumppaan tai oleskeluun. Ulkoilureittejä järjestellään uusiksi muun muassa parhaillaan paikalle rakentuvan Kameleonten-urheiluhallihankkeen vuoksi. Pyöräily- ja hiihto-olosuhteet huomioidaan. Alueesta pyritään suunnittelemaan toimiva ja maisemallisesti viihtyisä kokonaisuus alueen luontoarvot huomioiden.

Suunnittelualueen karkea rajaus esitetään yllä olevassa kuvassa.Suunnittelualueeseen ei kuulu nykyinen skeittipaikka, Angry Birds -leikkipuisto, yleisurheilustadionin katsomorakennuksen eteläpuolelle rakentuva Kameleonten-yleisurheiluhalli eikä urheilupuiston pysäköintialueet ja liikennejärjestelyt.

Katso suunnitteluluonnoksen esittelyvideo ja tutustu suunnitteludokumentteihin.

Luonnosta voi kommentoida Ota kantaa.fi -sivustolla tai sähköpostitse 15.7.2022 saakka.

Suunnitelman on tavoitteena valmistua 2022 syksyn aikana. Sen jälkeen työstetään tarkempia rakennussuunnitelmia. Hankkeen rakentamista tavoitellaan aloitettavaksi vaiheittain vuosien 2023-2024 aikoina.

Tutustu myös hankesivuihin Espoo.fi-sivustolla: Leppävaaran urheilupuisto | Espoon kaupunki

Lisätietoja:
Ville Sorvali
Suunnitteluinsinööri
Kaupunkitekniikan keskus
ville.sorvali@espoo.fi


Perustiedot

Julkaistu: 22.6.2022

Aiheet:
  • #ympäristö ja luonto
Kunnat:
  • Espoo

Liitteet

Ilmianna