Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Pratbubbla 36
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Basuppgifter

Avslutat: 4.9.2023

Bilagor

Gör en anmälan

Se övriga kommentarer

Pyöräilijöiden vauhdit kovia

Plats för profilbild

Fillaristi
15. augusti 2023 klockan 10.28.01

Vanhan Turuntien myötäinen pyörätie on yksi pk-seudun suosituimmista reiteistä pyöräilijöille, erityisesti maantiepyöräilijöille. Maantiepyöräilijöiden vauhdit voivat olla todella kovia, eli jopa 50km/h ja usein lenkkejä tehdään porukassa. Täten kannattaa tehdä vanhan turuntien myötäisestä väylästä selkeästi pääväylä ja sen sivuteiden liittymistä sellaiset, että niistä on paljon tilaa, aikaa ja näkyväisyyttä liittyä pääväylälle. Eli siis standardipyöräilijöiden ja standardivauhtien mukaisesti ei näitä katuja kannata suunnitella, vaan ajattelutapana tulee olla motariliittymä.

Plats för profilbild

Baana?
16. augusti 2023 klockan 16.04.33

Kun tuosta kartalla katsoen näyttäisi tilaa olevan, niin kannattaisiko tuo tehdä baanamaisena eli kävelylle ja pyöräilyn molemmille suunnille kaikille oma maalattu väylä?

Plats för profilbild

Misse
17. augusti 2023 klockan 11.48.48

Baana? skrivet av:

Kun tuosta kartalla katsoen näyttäisi tilaa olevan, niin kannattaisiko tuo tehdä baanamaisena eli kävelylle ja pyöräilyn molemmille suunnille kaikille oma maalattu väylä?

Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä ei ole oikein tätä päivää, niitä tehtiin 70-luvulla. Ilman muuta on syytä erotella pyöräily ja jalankulku omille väylilleen. Turuntien status pyöräreittinä lienee tämänhetkisessä hierarkiassa jos ei baana niin seuraavaksi korkein eli seuturaitti ja kaupunki tiivistyy varmasti lähivuosina Turuntien varrella.

Toinen seikka, mikä kiinnittää huomioni on, että rampit alikuluilta ylös kadulle saattavat muodostua kovin jyrkiksi eivätkä täytä esteettömyysvaatimuksia. Esimerkiksi 001 kuvassa RAITTI 5 näyttää kovin jyrkältä.

Plats för profilbild

Sappirakko
18. augusti 2023 klockan 0.01.11

Suunnitelma näyttää melkoisen vaaralliselta. Turuntietä pyöräillään paljon, ja aika isoilla nopeuksilla, koska tämä on pitkämatkalaisten reitti. Nyt suunnitellaan alikulkuihin jyrkkiä alamäki-ylämäki-yhdistelmiä (kuvista katsoen laskua/nousua noin 5 %), joissa pyöräilijät tietenkin haluavat hyödyntää alamäessä kertyvän vauhdin ylämäkeen.

Ja sitten sinne mäen alle rakennetaan risteys, jossa on huonot näkemät.

Törmäyksiä tulee.