Siirry sisältöön

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 21
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Ilmianna

Katso muut kommentit

Leirikaaresta ei saa tulla läpiajotie

Profiilikuvan paikka

Leirikaaren asukas
21. marraskuuta 2022 kello 21.05.28

Uudessa katusuunnitelmassa tulee huolehtia, että Säterinkallionkulman massiivisen asuinrakentamisen myötä Leirikaari ei joudu läpiajotieksi ja että autoliikenne ei lisäänny nykyisestä Leirikaarella tulevan rakentamisen aikana ja rakentamisen jälkeen. Leirikaari on kapea pihakatu missä ei ole erikseen kulkua pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Talviolosuhteissa Leirikaari kapenee entisestään lumen auraamisen jäljiltä. Nykyisessä katusuunnitelmassa on vaarana Linnoitustien suunnasta tultaessa, että autoilijat ajavat suoraan kohti Leirikaarta esim. Kiloon päin mentäessä eikä käännytäkään autoilla Leirimetsäntielle ja sitä kautta edelleen Impilahdentielle, koska Linnoitustien ajokaista on nykyisessä katusuunnitelmassa kohtisuorassa Leirikaarta ja houkuttelee ja ohjaa läpiajoon autoilijoita sekä ajamaan suoraan Leirikaarta pitkin Impilahdentielle. Saamani tiedon mukaan nykyisessä katusuunnitelmassa ainoa ratkaisu tähän ongelmaan on korotettu suojatie Leirikaaren loppupäässä Leirimetsäntien puolella. Mielestäni tämä ei ole riittävä ratkaisu ongelmaan.

Suunnitteluvaiheessa viranomaiset ehdottivat asukkaille yhdeksi ratkaisuksi Leirikaaren katkaisemista, mutta siihen ei lopulta päädytty, koska Leirikaaren asukkaat eivät sitä halunneet tuossa vaiheessa. Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kokouksessaan 16.1.2019, että ”Leirimetsäntien ja Leirikaaren välinen risteys palautetaan samanlaiseen muotoon kuin se oli lautakunnalle 12.6.2018 esitetyssä kaavakartassa. Lisäksi lautakunta ohjeistaa, että katusuunnittelussa tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, että läpiajoliikenne ei ohjaudu Leirikaarelle.” Leirikaaren autoilevat asukkaat käyttävät molempia kulkusuuntia Leirikaarella ja osa autoilijoista ajaa Leirikaaren alkupään eli Impilahdentien kautta ja osa Leirikaaren loppupään eli nykyisen Leirikadun (asemakaavassa Leirimetsäntie) kautta. Näin autoilu on pysynyt toistaiseksi kohtuullisena Leirikaarella ja turvallisena myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille sekä melu- ja pakokaasuhaitat myös kohtuullisina asukkaiden asumisterveyttä ajatellen.