1. Asukastilaisuus 25.2.2020

Pratbubbla 29
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Tässä keskusteluosiossa voit keskustella 1. asukastilaisuuden sisällöstä, materiaaleista ja tilaisuuden yhteenvedosta. Liitteet löydät painamalla tämän tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa. 

Basuppgifter

Avslutat: 24.3.2020
Gör en anmälan

Laajalahti ry:n vuosikokous

Plats för profilbild

Niko / Espoon kaupunki
19. februari 2020 klockan 10.31.07

Hei, epäonneksemme asukastilaisuus ja Laajalahti ry:n vuosikokous osuivat päällekkäin. Olemme olleet yhteydessä Laajalahti ry:hyn ja etsimme keinoa tuoda asukastilaisuuden materiaalit esiteltäväksi myös yhdistyksen vuosikokoukseen. Asukastilaisuuden materiaalit ladataan myös tänne keskustelualueelle.

Plats för profilbild

Raili Lindberg
20. februari 2020 klockan 11.30.18

Hieno ele teiltä. Kiitos.

Visa fler svar

Kurkijoensilta

Plats för profilbild

Raili Lindberg
21. februari 2020 klockan 22.40.13

Yksi keskeisimmistä tavoitteista pitäisi olla läpiajoliikenteen ehkäiseminen. Kurkijoensiltaa pitkin pääsee Ruukinrannan läpi aina Pitäjänmäelle asti. Vaarana on, että Mankkaan suunnalta tuleva (tai sinne menevä) liikenne löytää siitä reitin Kehä I:n ruuhkien välttämiseen.

Plats för profilbild

tuffe
25. februari 2020 klockan 21.09.46

Kehä I:n valmistuttua Mankkaalta on nopein ja helpoin reitti Turvesuontie - Kehä I - Turunväylä. Vain masokistit ajavat Laajalahden ja Ruukinrannan mutkaisia katuja.

Visa fler svar

Esitysmateriaalit

Plats för profilbild

Tiina
25. februari 2020 klockan 22.38.13

Tuleeko asukastilaisuuden materiaalit jakoon tänne vai jobnekin toisaalle? linkki ois kiva.

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
26. februari 2020 klockan 8.22.41

Hei Tiina! Lataamme materiaalit tänne tämän keskustelualueen liitteiksi. Asukastilaisuudessa Otaniemessä työstettiin kommentteja ja huomioita kartoille. Näiden digitointiin menee hetki, mutta lataan nekin sitten tänne kunhan valmistuvat.

Visa fler svar

Asukastyöpajassa toivottua - Liikennemelu ja meluntorjunta

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
10. mars 2020 klockan 12.26.02

Asukastyöpajassa nousi esille huoli liikennemelun torjuntaan liittyen. Erityisesti asukkaita tuntui huolettavan Turvesuontieltä kantautuva melu, Turun moottoritieltä kantautuva melu ja meluntorjuntaesteiden ulkonäkö. Asukastyöpajassa ehdotettiin meluntorjuntaa koko Turvesuontien matkalta. Meluesteiden ulkonäöksi toivottiin luonnonmukaista puumeluaitaa.

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
23. mars 2020 klockan 12.09.04

Matti skrivet av:

Meluntorjuntaa/meluaitaa oli esitysmateriaalien perusteella asukastyöpajassa ehdotettu ilmeisesti vain Turvesuontien pohjoispuolelle. Kai meluntorjuntaa kuitenkin arvioidaan yhtä lailla myös eteläpuolelle? Ei kai meluaidan tekeminen vain tien toiselle puolelle olisi edes käytännössä toimiva ratkaisu, kun melu heijastuisi aidasta ja aiheuttaisi samalla toisella puolella vain kovemman melun?

Kyllä, melutorjuntaa suunniteltaessa arvioidaan aina toimenpiteiden vaikutuksia kauttaaltaan koko suunnittelualueella, joten molemmat puolet tutkitaan ja arvioidaan. Tuohon asukastyöpajan koosteeseen on vain koottu työpajassa tehdyt huomiot ja palautteet.

Visa fler svar

Asukastyöpajassa toivottua - Hulevesiin liittyvät ongelmat alueella

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
10. mars 2020 klockan 12.26.27

Saimme asukastyöpajassa paljon arvokasta tietoa liittyen alueen hulevesien käyttäytymiseen. Räisälänpuisto ja alue puistosta pohjoiseen on soistunut jonkin verran päävesijohdon rakentamisen jälkeen. Lisäksi alueella on monia tukkeutuneita kaivoja ja paikkoja joihin vesi kerääntyy isoiksi lammikoiksi. Nämä paikat on merkattu liitetiedostoista löytyvään karttaan. Pyrimme ratkaisemaan välitöntä huomiota vaativat ongelmat kuten tukkeutuneet kaivot viipyilemättä.


Asukastyöpajassa toivottua - Alueen kasvillisuus pyrittävä säilyttämään

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
10. mars 2020 klockan 12.26.49

Asukastilaisuudessa esitettiin toiveita kasvillisuuteen liittyen. Asukkaat toivovat, että tulevissa suunnitelmissa pyritään säilyttämään erityisesti alueen puusto, mutta myös muu kasvillisuus. Etenkin Turvesuontien eteläpuolelle toivottiin katupölyä sitovaa kasvillisuutta. Räisälänpuisto koettiin ilmeeltään epäsiistiksi ja sitä toivottiin siistittävän. Kasvillisuuteen liittyvät paikat on merkattu liitteen karttaan vihreällä.

Plats för profilbild

Kerralla kuntoon
10. mars 2020 klockan 17.55.03

Räisälänpuisto on epäsiisti ja niin on Lumivaaranpuistokin. Siistimistä kaivattaisiin siihenkin samalla.


Asukastyöpajassa toivottua - Liikenneturvallisuuden kehittäminen alueella

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
10. mars 2020 klockan 12.27.09

Olimme erityisen iloisia siihen runsaaseen määrään liikenneturvallisuuteen liittyvästä palautteesta ja toiveista, jonka saimme asukastilaisuudessa. Tämä on arvokasta tietoa suunnittelijoille ja palautetta tullaan hyödyntämään alueen suunnitelmia laadittaessa. Pyörä- ja jalankulkuteitä toivottiin Räisäläntielle, Kirvuntielle ja Turvesuontielle. Ongelmallisia risteysalueita koettiin olevan useissa suunnittelualueen risteyksissä. Nämä risteykset on merkattu liitteen karttaan samoin kuin useat toiveet läpiajoesteistä ja hidasteista. Alueen pysäköintimahdollisuudet koettiin puutteellisiksi ja alueelle toivottiin bussipysäkit Kirvuntielle, Räisäläntielle ja Turvesuontielle. Kooste kaikista palautteista löytyy tämän keskustelualueen liitetiedostoista.

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
23. mars 2020 klockan 12.10.40

Jalankulku ja pyörätie skrivet av:

Eikö hiitolantieltä kurkijoentielle käännyttäessä ole jatkossa jalankulku- tai pyöräteitä kuten nyt aina Kirvuntielle saakka? En ole ollut tilaisuuksissa mutta oletan että ne huomioitu. Kurkijoenpuisto on myös epäsiisti ja ei hoidetti lähinnä hiekkaa ja risukkoa. Lisäksi muuntamo spraymaalattu.

Hiitolantieltä on jatkossa kevyenliikenteenyhteys Kurkijoentielle. Tämä muutos toteutetaan Raidejokerin rakentamisen aikana oheisen linkin takaa löytyvän Hiitolantietä ja Kurkijoenpuistoa koskevan katuhankkeen yhteydessä. Myös Kurkijoenpuisto rakennetaan samassa hankkeessa ja näin mainitsemasi alue siistiytyy huomattavasti. Tässä linkki hankkeeseen: https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Kadut_ja_liikenne/Suunnittelu_ja_rakentaminen/Katusuunnitelmat/Leppavaara/Kurkijoentie_Kurkijoenpuisto_Impilahdensilta/Kurkijoentie_Kurkijoenpuisto_Impilahdens%28153726%29

Visa fler svar

Liikenne Räisäläntiellä

Plats för profilbild

Katri
10. mars 2020 klockan 23.27.24

Läpiajo Räisäläntiellä on lisääntynyt huomattavasti Kurkijoentien liittymän sulkemisen jälkeen. Läpiajoliikennettä, pyöräilijöitä sekä autoilijoita joutuvat väistelemään koululaiset aamuisin. Räisäläntie olisi hyvä rauhoittaa tien asukkaiden käyttöön suurimmilta osin näin se pysyisi turvallisena myös pienimmille kulkijoille.


Kevyen liikenteen väylät

Plats för profilbild

Otso
11. mars 2020 klockan 9.06.05

Kevyen liikenteen reitit Laajalahdessa. Kurkijoentien päädystä pitäisi päästä uutta siltaa pitkin kehän yli, kun sillat valmistuu, joten kevyt liikenne olisi syytä huomioida myös katuverkossa Laajalahden puolella, mitä reittejä pyöräilijät ja jalankulkijat turvallisesti ohjataan. Ja myös niin, ettei fillarilla tarvitse ajaa raidejokerin kiskojen päällä. Ja kevyt liikenne takaisin myös kehän varteen, kun remontit valmiit.

Plats för profilbild

tuffe
15. mars 2020 klockan 20.31.39

Kehä I:n suunnitelmakuvista näkyy tulevat pyörätiet. Pääosin ne on suunniteltu yllä esitettyjen toiveiden mukaisesti.


Melun torjunta koskien kehän reunassa olevia kiinteistöjä?

Plats för profilbild

Maarit
11. mars 2020 klockan 9.15.07

Miten tuo meluntorjunta kehälle päin? Onko se itsestään selvää vai taasko on unohtunut kehän reunassa olevien kiinteistöjen asuminen? Suunnitelmassa ei näy muuta, kuin "kasvillisuus"? :-O

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
11. mars 2020 klockan 11.04.36

Hei Maarit,
Melutorjuntaa tarkastellaan kyllä kauttaaltaan koko suunnittelualueella. Tämä karttakuva ei ole vielä suunnitelma vaan siihen on merkitty asukastyöpajaan osallistuneiden karttoihin tekemiä havaintoja ja kommentteja.


Muolaantie

Plats för profilbild

Taina
13. mars 2020 klockan 16.46.32

Eikö Muolaantie ole osa Laajalahtea? Kyllä siihen pitää saada hidasteita, sillä läpiajo on lisääntynyt ja öisin ajetaan kovaa, erityisesti mopoilla joista osasta puuttuu ilmeisesti äänenvaimentimet

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
23. mars 2020 klockan 12.13.02

Muolaantie on toki osa Laajalahtea, mutta suunnittelualue on rajattu käsittelemään Raide-Jokerin ja kehätien työmaiden välittömään ympäristöön aiheutuvia muutoksia. Kiitämme kuitenkin tästä palautteesta ja viemme sen tiedoksi liikenneturvallisuustiimille.


Läpiajo

Plats för profilbild

Huolestuneet
17. mars 2020 klockan 20.47.19

Hei Niko,

En löytänyt materiaaleja täältä mistään, mutta näin ne Laajalahden sivuilla.

Miksi ihmeessä Räisäläntie ollaan sulkemassa (peräti 2 kohtaa) läpiajolta ja siirtämässä koko Laajalahden alueen läpiajoliikenne Kaukolantielle? Räisäläntie on pidempi mutka kuin Kaukolantie, joten se ei ole yhtä houkuttava muutenkaan läpiajoon. Ja Kurkijoentielle ratikoiden sekaan autot tuskin mielellään lähtevät. Eli miksi ihmeessä lisäätte yhdellä asuntokadulla läpiajoliikennettä selvästi, jonne muutenkin kaupunki päätti ohjata koko 500 oppilaan tulevan koulun liikenteen pois Elisenvaarankujalta? Tähän todellakin kaipailemme vastausta.

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
20. mars 2020 klockan 10.27.10

Hei,
Liitteen karttakuva ei ole vielä suunnitelma vaan siihen on merkitty asukastyöpajaan osallistuneiden karttoihin tekemiä havaintoja ja kommentteja.