Haltijatontunpuiston puistosuunnitelma

Puhekupla 13
15.6.2022 | Espoon kaupunki
Hanke on päättynyt. Yhteenveto:

Kiitos palautteista. Palautteissa oltiin ilahtuneita puiston metsäisen luonteen säilymisestä. Palautteissa toivottiin täydentävää puustoa ja kasvillisuutta, sekä penkkejä ja roska-astioita raittien varrelle. Palautteet on otettu suunnittelussa huomioon ja tarkennetaan vielä jatkosuunnittelussa. Puistosuunnitelmaehdotus esitetään hyväksyttäväksi teknisen lautakunnan kokouksessa 18.5.2022. Haltijatontunpuiston rakentaminen on tavoitteena käynnistää vuonna 2022.

Hankesivu Espoo.fi -sivustolla: https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/haltijatontunpuisto#section-36370

Kuva Haltijatontunpuistosta

Espoon kaupunkitekniikan keskus on käynnistänyt Tontunmäessä Haltijatontunpuiston puisto- ja rakennussuunnitelman laatimisen. Suunnittelun ensisijaisena tavoitteena on alueen hulevesien hallinta ja erityisesti sen laatua parantavat ratkaisut. Lisäksi tavoitteena on kehittää puiston viihtyisyyttä ja monimuotoisuutta.


Suunnittelussa pyritään luonnonmukaiseen ja vehreään, puiston nykyistä kasvillisuutta ja Nässelkärrinojan nykyistä uomaa hyödyntävään ratkaisuun.

Haltijatontunpuistossa järjestettiin asukaskävely 26.10.2021. Lisäksi järjestettiin asukastilaisuus etäyhteydellä 27.10.2021. 

Puistosuunnitelmaluonnos on nähtävillä Ota kantaa -palvelussa 24.3. – 6.4.2022 kahden viikon ajan, jossa sitä voi kommentoida. Suunnitelmat löydät alta liitteet kohdassa.

Kommentointiajan jälkeen suunnitelma päivitetään, viimeistellään ja hyväksytään. Viralliset suunnitelmat tulevat esille espoo.fi nettisivulle keväällä 2022. 

Lue suunnitelmasta lisää hankkeen verkkosivuilta: https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/haltijatontunpuisto

Kuva: Suunnittelualue kartalla


Perustiedot

Päättynyt: 15.6.2022

Omistajat: Yhteyshenkilöt:
Aiheet:
  • #asuminen ja rakentaminen
  • #ympäristö ja luonto
Kunnat:
  • Espoo

Liitteet

  • 12.4.2023 klo 10.28 @Admin moderoi sisältöä: Vanhan yhteyshenkilön poistaminen
Ilmianna