Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 38
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Katso hankkeen esittelyvideo Youtubessa:

Perustiedot

Päättynyt: 5.10.2023
Ilmianna

Pysäköintijärjestelyt tulee miettiä uudestaan

Profiilikuvan paikka

Gubbe
20. syyskuuta 2023 kello 9.40.42

Miksi Yhteispelintielle ja -kujalle esitetään autopaikkoja, kun tie tulee olemaan yleisötapahtumien aikaan täysin tukossa ja aivan lähellä on mm. Esportin ja Orionin parkkipaikat? Esitän, että Honkahallille säilyy huoltoyhteys, mutta kaikki autopaikat osoitetaan jo olemassa oleville pysäköintipaikoille. Jatkoselvityksenä kaupungin tulee ottaa kantaa, miksi Urheilupuistolla ei ole yhteistä aluepysäköintiä ja voidaanko sitä kehittää esimerkiksi laajentamalla Orionin pysäköintipaikkoja kaupunkilaisten käyttöön (ja tarvittaessa rakentamalla sinne pysäköintitalo, joka tulisi erillisiä luolaratkaisuita halvemmaksi). Lisäksi harjoituskenttien ja urheiluhallien yhteisyydestä puuttuu pyöräpysäköinnille osoitetut paikat, jotka toivon lisättävän suunnitelmaan.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

jpsipponen
2. lokakuuta 2023 kello 9.43.37

Samalla tavalla minunkin ensimmäinen ajatus oli, että mitenköhän tämä autoralli Tapiolan Urheiluhallille ja Honkahallille tulee käytännössä toimimaan. Ei pelkästään yleisötapahtumien aikana vaan muutenkin. Niin kaunis ajatus kuin pelkillä julkisilla hakeminen ja vieminen olisikin niin eihän se Espoossa ole lapsiperheille realismia.

Pelkkä huoltoyhteys Honkahallille ja Urheiluhallille tuskin riittää, ellei huoltoyhteyden piiriin lasketa esim 6-8 vuotiaiden lasten hakemista, ammattivalmentajien, erotuomareiden työtehtäviin liittyviä siirtymiä. No, varmaan Tapiolan Hongan, Espoon Oilersin, voimisteluseurojen väki tulee tätä heidän arkeaan kommentoimaan.

Sen verran heittäisin inputtia siihen ajatteluun kuitenkin, että nimenomaan kannattaa miettiä kuinka liikenneratkaisu optimoidaan parhaiten 5-10 minuutin odotteluja (haut ja noutamiset varten) samaan tapaan kuin lentokentällä tai Satamissa. Nämä noutajat ja viejäthän ovat se hankala pala. Jos tulee hallille pidemmäksi aikaa niin silloin on usein aikaa myös parkkeeraata kauemmaksi. Uusissa halleissa pk-seudulla on tehty hyviä, huonoja ja hyvin huonoja ratkaisuja. Yllättävän toimiva on ollut muuten uusi Pohjois-Tapiolan koulu - kaikki saatto/hakuliikenne tulee samasta suunnasta ja sivussa on taskuparkkiruutuja, joihin on helppo "sujahtaa".

Erinomainen kommentti Orionin parkkitilojen "sosialisoinnista", ehkä jopa luolaparkkien lisäksi, eikä vaan sijaan.

Kuten myös erinomainen kommentti noista pyöräpysäköinnistä. Nimenomaan pitää saada noita kiinteitä pyöräpysäköintipaikkoja, jotta ihmiset uskaltaisivat jättää pyörän pidemmäksi aikaa ja tehdä edes-takaisin väliaikaissiirtymiä (vaikka syömään Omppuun tai Ainoaan tai koulussa) metrolla.

Ilmianna |

Katujärjestelyiden turvallisuus kävelijöille

Profiilikuvan paikka

Gubbe
20. syyskuuta 2023 kello 9.48.00

Suunnitelmasta puuttuu erilliset kaistat pyöräilijöille ja skuuteille. Pidän turvattomana, että varsinkin massatapahtumien aikaan kävelijät joutuvat jakamaan saman tilan pyörien kanssa. Suunnitelmassa pitäisikin selvittää, miten pyöräily-yhteydet toteutuvat ja onko massatapahtumien aikaan kävely-yhteyksissä joitain pullonkauloja. Selvityksen voi tehdä nopeasti vaikka simulaatio-ohjelmalla.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

JN
5. lokakuuta 2023 kello 9.15.13

Tämä on hyvä pointti. Tärkeää varmistaa toimiva kevyen liikenteen yhteys (kävely ja pyörä) myös Urheilupuiston halki pohjois-eteläsuunnassa (Honka-hallin ja Metroareenan viertä) Jousenkaaren koululle ja metroaseman itäpuolen sisäänkäynnille.

Ilmianna |

Tenniskentät puuttuvat

Profiilikuvan paikka

Pro Espoon liikunta
20. syyskuuta 2023 kello 23.12.39

Hienoa, että Espoon liikuntapaikkoja kehitetään ja suunnitelma on pääpiirteittäin erinomainen.

Tapiolan urheilupuistossa on nykyään kaksi tenniskenttää ja yksi koripallokenttä. Varsinkin tenniskentät ovat kovalla käytöllä, minkä voi todentaa kenttien varauskalenterista. Kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun kentät ovat lähes jatkuvasti käytössä. Viereinen koripallokenttä on vähemmällä käytöllä. Koripalloa onkin mahdollista pelata lähialueilla useilla kaupungin kentillä, esimerkiksi Tapion kentällä sekä Jousenkaaren, Vindängenin ja Pohjois-Tapiolan koulujen pihoilla. Suunnitelmassa ei silti ole yhtään tenniskenttää, mutta koripallokenttiä on kaksi ja lisäksi yksi lasten koriskenttä.

Olisiko suunnittelmia mahdollista kehittää esimerkiksi niin, että monitoimikenttä (salibandy yms.) yhdistettäisiin toiseen koripallokenttään? Salibandyä ja koripalloa voi pelata samalla kentällä. Monitoimikentän kohdalle voisi rakentaa yhden tai kaksi tenniskenttää.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

jpsipponen
2. lokakuuta 2023 kello 8.58.34

Pro Espoon liikunta kirjoitti:

Lisäyksenä, että Tapiolan urheilupuisto on (ja on kai tarkoitus jatkossakin olla) koko kaupungin asukkaita eikä pelkästään lähialueiden asukkaita palveleva liikuntapaikka. Koripallokenttiä on Espoossa paljon, mutta maksuttomia tenniskenttiä on vähän, varsinkaan näin helposti saavutettavalla paikalla metroaseman vieressä

Hyviä ulkokoripallokenttiä on Espoossa kaikista vähiten kaikista Suomen kaupungeista. Tilanne on vuosien varrella muuntunut hävettävän kehnoksi sitä mukaa kun perinteinen kenttä toisensa jälkeen (vanha urheilupuiston kenttä, Tapion kenttä Kulttuurikeskuksen lähellä, Matinlahden kenttä jne) on jäänyt rakentamisen alle tai poistettu muista syistä käytöstä. Tämän erinomaisen suunnitelman myötä tilanne vihdoinkin paranee palvellen erityisesti postinumeroalueita, jossa lasten ja nuorten koripallon harrastaminen on erityisen korkea (lähde: Suomen Koripalloliiton lisenssitutukimus). Monikäyttökenttä voi kuulostaa "paperilla" houkuttelevalta, mutta kokemukset muualta Suomesta ja maailmalta kertovat, että niistä tulee vauhdikkaaseen nykykoripalloon väistämättä niin turvattomia (tolpat, laidat liian lähellä jne), että käyttöasteet jäävät mataliksi. Edes nykyisellä TUP:n väliaikaisella kentällä, joka on siis "ihan ookoo" näkee harvemmin pelejä, koska vanhanaikaisten korirakennelmien tolpat ovat kiinni päätyviivassa. Nykyään ymmärretään, että korin alle pitäisi jättää vajaa metri turva-aluetta koritolppaan ja 2 metriä mihinkään muuhun kiinteään mihin voi murtaa säärensä, reitensä tai kallonsa. Helsingissä, Vantaalla, Jyväskylässä, Lahdessa jne on uusia modernien turvamääräysten mukaisia kenttiä ja niiden käyttöasteet ovat todella kovat.

Tennisfanina sympatiseeraan toki toivetta maksuttomista tenniskentistä, mutta fakta on, että niissä käyttäjämäärä per allokoitu neliö jää kovin matalaksi joukkuepeleihin verrattuna.

Ilmianna |
Näytä lisää vastauksia

kommentti

Profiilikuvan paikka

puisto
21. syyskuuta 2023 kello 11.52.59

Yleisellä tasolla ihan ok suunnitelma.
Muutamaan asiaan toivoisin että voitaisiin yrittää ottaa huomioon. Toivoisin , että uusien kenttien taakse ja siis nyt olemassa oleva puisto voitaisiin paremmin säilyttää puistomaisena ja etenkin juuri tämä kaunis ja vuosia kasvanut koivurivistö tulisi säilyttää. Vastaavanalaista ei ole jo tuollaisen tulos on monen kymmenen vuoden aikaansaannos. Pienet uudet istutetut puut eivät korvaa jo vuosia vanhoja puista ja on myös todettu että isot puut varjostavat hyvin alueita. Nythän yritetään monissa puistoissa/leikkipaikoissa korjata tilannetta, kun ollaan huomattu, että varjoa puuttuu kun aikaisemmin kaikki luonnonmukainen kuten puut on leikattu alas. Kenttää tulisi suunnitella niin että suurin osa vanhoista puista puistossa säilyy. Ne ei ole korvattavissa samanlaisilla. Koivuilla reunustava polku olisi muutenkin poikkeuksellisen upea piirre puistossa.

Tämän lisäksi mahdollisten monitoimikenttä / koripallokentän meluhaitta on otettava huomioon. pallojen pompottelu on usein kaikuva, etenkin jos esim, rakennelman materiaalit ovat sellaisia. Äänet saattavat kaikua aika pitkällekkin lähialueen asuntoihin.
Itse myös kannatan mielummin tenniskenttää kuin koripallo kenttää ja myös esim sellaista varausjärjestelmää jossa voi asukkaat netistä varata kentän käyttöön.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

KooPee
3. lokakuuta 2023 kello 12.27.58

Urheilupuistossa voi hyvinkin olla äänekäs äänimaailma aamu-, päivä- ja ilta-aikaan, mutta ei enää yöllä. Tämä on huomioitava urheilupuiston toimintojen järjestämisessä ja aukioloissa, sillä alue ulottuu monessa kohtaa asutuksen tuntumaan.

Ilmianna |
Näytä lisää vastauksia

Koivut säilytettävä

Profiilikuvan paikka

Koivut säilytettävä
21. syyskuuta 2023 kello 11.54.39

Puiston koivurivistö pitää yrittää säilyttää. Kiitos

Ilmianna |

Kartat ja poikkileikkauskuvat ristiriidassa

Profiilikuvan paikka

TuomoS
21. syyskuuta 2023 kello 19.20.38

Kartat ja poikkileikkauskuvat ovat ristiriitaisia.

Koivu-Mankkaan tiellä karttaan on piirretty toiselle puolelle yhdistetty pyörätie-jalkakäytävä ja toiselle puolelle eroteltu väylä. Kuitenkin poikkileikkauskuvassa A-A molemmilla puolilla on yhdistetty väylä. Poikkileikkauksissa B-B ja C-C jalkakäytävä on piirretty lähemmäksi ajorataa, kun kartassa on toisinpäin eli pyörätie lähempänä ajorataa.

Yhteispelintiellä karttaan on piirretty toiselle puolelle yhdistetty pyörätie-jalkakäytävä ja toiselle puolelle jalkakäytävä. Poikkileikkauksissa A-A ja B-B jalkakäytävän paikalla onkin pyörätie.

Yhteispelinkujalla karttaan on piirretty toiselle puolelle yhdistetty pyörätie-jalkakäytävä ja toiselle puolelle jalkakäytävä. Poikkileikkauksessa A-A jalkakäytävän paikalla onkin pyörätie, joka on 65 cm kapeampi kuin karttaan piirretty jalkakäytävä.

Kaupungin ei pitäisi tuoda näin keskeneräisiä suunnitelmia arvioitavaksi.

Ilmianna |
Käyttäjän profiilikuva - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
22. syyskuuta 2023 kello 10.54.18

Hei,

Hienoa, että ilmoitit tästä ristiriidasta suunnitelmaluonnoksissa. Suunnitelmakartassa jalkakäytävät ja pyörätiet on esitetty oikein, mutta tyyppipoikkileikkauksissa on tosiaan valitettavasti joitakin ristiriitaisia tietoja karttaan nähden.

Suunnitelmat viimeistellään myöhemmin ja korjaamme niihin sitten tämän ristiriidan

Projektiryhmän puolesta terveisin,
Niko Riepponen
Espoon kaupunki

Ilmianna |

Syöttörinki ei syötä pyöräilijöitä etelään sujuvasti

Profiilikuvan paikka

Misukka
22. syyskuuta 2023 kello 13.29.38

Kehuja siitä, että kiertoliittymissä pyöräliikenteenkin geometria on ympyränmuotoinen. Syöttörinki syöttää varmasti nimensä veroisesti autoliikennettä hyvin stadionille ja sieltä pois. Mutta entä muut ajoneuvot, pyörät ja skuutit? Aineistossa esitetään jalankulusta eroteltua väylää ainoastaan pääkadun eli Koivu-Mankkaantien itäreunalle, ei länsireunalle eikä sivukaduille. Tulee ahdasta ja turvatonta ainakin isompien matsien yhteydessä. (Ehkä kannattaa käydä tsekkaamassa, miten asia on järjestetty esim. Helsingin Töölössä jalkapallostadionin edustalla). Lisäksi Syöttöringin pohjoisreunalle ei ole piirretty lainkaan suojatietä eikä pyörätien jatketta. Varmaankin siksi, että se autoliikenteen syöttö olisi mahdollisimman sujuvaa? Mutta miten sujuu kiertoliittymästä pyöräily etelän suuntaan? Syöttöringin koilliskulman suojatien odotusalueelle syntyisi iso sumppu, kun siinä vielä pyöräilyn ja jalankulun erottelukin lakkaa. Eipä taitaisi toimia. Parannusehdotuksena jalankulun erottelu pyöristä ja skuuteista myös sivukaduilla sekä Koivu-Mankkaantien länsireunalla, yksisuuntaisia pyöräteitä voisi myös harkita? Lisäksi koilliskulman odotusaluetta huomattavasti suuremmaksi ja toki reilua olisi, että syöttöringin pohjoisreunallakin olisi suojatie ja pyörätien jatke.

Ilmianna |

26. syyskuuta 2023 kello 15.11.32. Kommentti poistettu.


Ulkokuntosali

Profiilikuvan paikka

Maija
26. syyskuuta 2023 kello 15.16.03

Hei,

Mankkaalle on suunnitteilla ulkokuntosali, jonka toteutusaikataulusta ei ole tullut lisätietoja. Toimittehan kaupungilla yhteistyössä eri projektien kanssa, jotta alueella säilyy yksi käytettävä ulkokuntosali tämän "remontin" ajan?

Ilmianna |

Erinomainen suunnitelma

Profiilikuvan paikka

Metro
30. syyskuuta 2023 kello 12.17.46

Erinomainen suunnitelma, johon ei mitään negatiivista palautetta. Kiitos hyvästä työstä!

Ilmianna |

Ulkojäät

Profiilikuvan paikka

Hoki
30. syyskuuta 2023 kello 12.19.59

Viime talvina Urheilupuiston alueella ei ole ollut lainkaan ulkojäitä. Tämä puute olisi tärkeä huomioida pallokenttiä suunnitellessa. Toivottavasti siis pallokentille tulee kaukalot ja jäät talvella (kuten Tapionkentällä).

Ilmianna |

Tuohipuisto

Profiilikuvan paikka

Julia Ivanova
2. lokakuuta 2023 kello 7.55.43

"Jee"! Lisää ratkaisuja autoliikenteelle!
Tuohipuisto ei kaipaa mitään parannuksia kävelyreitteihin, se on sellaisenaan juuri nyt hyvä. Niittyyn ei saa koskea! Se on muutenkin naurettavan pieni alue, jonka kautta on kiva pyöräillä. Kaikkea ei tarvitse "hoitaa", antaa luonnon vähän repsottaa edes jossain. Alkaa jo vaikuttaa siltä, ettei Tapiolan alueella enää ole mitään luonnon "pakopaikkoja". Tuohipuiston ja parkkipaikan välillä kasvaa nyt pusikkoa ja puustoa, joka sentään antaa rauhaa parkkipaikasta ja autoista. Satunnaisen peuran näkeminen pusikoissa on päivän paras piristävä hetki.

Ilmianna |

Koripallokentät, erityisesti niiden turvallisuus

Profiilikuvan paikka

jpsipponen
2. lokakuuta 2023 kello 10.02.39

Haluan varmistaa, että suunnittelijat muistavat, että koripallokenttien koko suunnitelmatasolla ei ole korissääntöjen mukainen 28x15 metriä, vaan 32x17 metriä, koska kentän rakennustekniseen kokoon pitää laskea mukaan kentän ulkopuolelle jätettävät turva-alueet (kaksi metriä päädyissä ja metrit sivuilla.) Oikean kokoinen kenttäalue mahdollistaa myös turvallisen korirakennelman hankkimisen - sellaisen, jossa on 235 cm pitkä varsi, jolloin tolppa tulee vajaan metrin päähän päätyviivasta (Unisport tietää nämä, näitä toimitetaan muiden kaupunkien projekteille). Mitä paremmat turva-alueet sitä enemmän tilaa väistää reisi-, sääri- tai kallomurtuma, jos tulee nk. kolari korin alla.

Kokemukset muualta Suomesta ja maailmalta kertovat, että turvalliseksi rakennettu kenttä saavuttaa merkittävästi turvattomia kenttiä suuremmat käyttöasteet.

Kenttien suuntaa aurinkoon nähden kannattaa miettiä. Nyt kentät ovat käsittääkseni itä-länsi suunnassa. Yritin tuumailla, että tuleeko ilta-aurinko ongelmaksi, koska se taitaa enimmäkseen pelattaessa paistaa juuri toisen joukkueen silmään. Olisiko kentät mahdollista laittaa pohjois-eteläsuuntaisesti?

Kentän "äänimaailmasuunnittelusta" laitoinkin erillisen kommentin. Kenttä kannattaa yrittää rakentaa niin, että siellä olisi nuorille myös iltaisin mahdollisimman paljon fiksua tekemistä, myös lämpiminä syysiltoina kun on jo pimeää. Paitsi siis valaistus pitää miettiä niin myös kentiltä kantautuvien äänien hallinta. Toki varmaan vuorot futiskentillä pyörivät syksyisin myös aika myöhään ja lähempänähän asustusta ne ovat.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Kimmo Eronen
5. lokakuuta 2023 kello 15.31.35

Myös jalkapallokentissä nuo turva-alueet ovat kriittiset: olisi tärkeää että etäisyyttä aitaan on riittävästi ja että siellä reunassa ei ole mitään asfaltti-ansaa, vaan tekonurmi jatkuu aitaan asti.

Liittyy paitsi tilanteisiin missä juostaan täydellä vauhdilla ulos alueelta, niin myös maalien säilyttämiseen pelien aikana. Jos turva-alue aitaan asti on esim. 3m niin maalien tolpat jäävät vaarallisen lähelle kenttää.

Ilmianna |

Raha tekee kaltaisekseen

Profiilikuvan paikka

AJP
3. lokakuuta 2023 kello 20.00.39

Sääli, että Tuohipuiston luonnonomaisuus ja niittymäisyys tunnutaan menetettäbän rakennetumman puistoalueen hyväksi. Kuten joku kommentoikin, näitä paikkoja on liian vähän. Niityt ja hoitamattomat puistikot pitivät yllä pientä monimuotoisuutta kaupunkiluonnossa. Tästä jäi vähän epäselväksi mitä Honkahallin pohjoispuolen metsikön varalle on suunniteltu. Sekin kuului alueeseen.
Liikuntapaikat ovat toki hyvä juttu kaikille, ei siinä mitään. Koska paikkojen asemointiin epäilemättä vaikuttava alueen tuleva kruununjalokivi, erillisesti suunniteltu jalkapallostadion, on suuruudenhulluudessan omaa luokkaansa, tätä suunnitelmaa lukiessa jää miettimään josko kokonaisuudesta olisi saatu vielä paremmin kaikkia alueella viihtyviä ja liikkuvia miellyttävä eikä ainoastaan organisoidumpaa liikuntaa harrastavia palveleva, jos stadionille ei olisi varattu niin suurta tilaa kokonaisuudesta.

Ilmianna |

Hulevesien ja melun hallinnasta

Profiilikuvan paikka

Kristian Herland
3. lokakuuta 2023 kello 21.00.34

Hulevesien hallinta vaatii suunnitelmassa erityistä huomiota. Taloyhtiömme hulevesien purkupaikkana toimii urheilupuiston pohjoisreunassa oleva oja, jonka veden pinta on nykyisellään juuri riittävän alhainen, jotta vesi liikkuu pois päin perustuksistamme, eikä päinvastoin. Näin ollen ojan veden pinnan taso ei saa urheilupuiston muutosten myötä nousta.

Lisäksi suunnittelussa tulee huomioida meluvaikutukset. Urheilupuiston pohjoisreunan asunnot ovat hyvin lähellä suunniteltuja rakenteita, mikä tulee huomioida kokonaisvaltaisesti melun hallinnassa ja vaimennuksessa.

Kristian Herland, hall pj., AsOy Tapionkontu

Ilmianna |

Tenniskentät

Profiilikuvan paikka

mmarkkula
4. lokakuuta 2023 kello 11.46.46

Urheilupuistoon Honkahallin edustalle tehtiin vain muutama vuosi sitten kaupungin tenniskentät, joissa on hyvin kohtuullinen käyttömaksu (muutama euro per tunti). Kentät ovat olleet kovalla käytöllä koko ulkopelikauden. Nykyisessä suunnitelmassa on mm. beach volley-kenttiä useampi mutta ei yhtäkään tenniskenttää. Suunnitelmaan olisi hyvä saada myös tenniskenttiä, sillä kaupungin edullisia kenttiä on Espoossa hyvin vähän vaikka pelaajia on paljon.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Tennistä lisää & puita säästettävä :)
5. lokakuuta 2023 kello 23.09.26

Loistava huomio! Itäisimmän fudiskentän tilalle mieluummine useita tenniskenttiä beach volleyn viereen. Tällä tavalla nykyisiä puita voidaan myös säästää, ja rajata kenttäalue viereisestä Tuohipuistosta.

Tuohipuiston nurmioleskelualue ja mutkikas tie näyttävät erikoiselta, mikä vika nykyisessä mahtavassa suorassa hiekkatiessä on? Vedän siinä usein spurtteja ennen ja jälkeen ulkokuntolaitteilla käynnin. Onko ajatus tehdä Tuohipuistosta jokin hengailupaikka, siinähän on asutusta aivan vieressä? Kaskiniityllä on kivempi pitää piknikkejä, siellä riittää tilaa.

Tuohipuiston koivukuja on upea, ei mitään järkeä kaataa sitä fudiskenttien tieltä edes osittain.

Ilmianna |

skeittialueen tilalle pumptrack

Profiilikuvan paikka

Pumptrack
4. lokakuuta 2023 kello 19.00.26

Skeittialueen tilalle voisi tehdä asfaltoidun pumptrackin. Koko Espoon alueella ei ole yhtään asfalttipintaista pumptrackia. Pumptrack palvelee skeittaajia, skuuttajia ja pyöräilijöitä. Skeittipaikkoja on Espoossa useita. Pumprackit palvelevat laajempaa joukkoa ja ovat usein tehokkaalla käytöllä. Ainakin Helsingin Savelassa ja Vantaan Ilolassa käyttäjiä on ruuhkaksi asti. Espookin voisi rakentaa yhden.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

BMX-Heikki
4. lokakuuta 2023 kello 19.38.58

Todella hyvä ehdotus. Tällä hetkellä Espoon skeittiparkit on tehty rullalautailijoiden ehdoilla kuten Olarin parkki. Myös BMX:n soisi saavan Tapiolan alueella harrastuspaikan.

Ilmianna |

Lapsille itseohjautuvaa harrastamista

Profiilikuvan paikka

Tomppa
4. lokakuuta 2023 kello 21.18.14

Hienoa että suunnitellaan liikuntaa tukevia alueita. On kuitenkin havaittavissa, että nuorten lasten harrastaminen on pitkälti aktiivisten vanhempien varassa. Olisi hienoa saada tuo edellä mainittu pumptrack, jossa lapset voisivat itse päästä harrastamaan ilman riippuvuutta vanhempien kuljettamisesta. Alueella paljon nuoria jotka käyttävät aikansa koulun jälkeen sisällä kännykän ruutua tuijottaen, kun harrastuksiin pääsee vasta illalla vanhempien mukana. Pumptrack on usein lapsia yhteensaattava paikka johon pääsee oma-aloitteisesti. Potkulaudat, rullalaudat, polkupyörät sulautuvat hienosti samalle alueelle. Useissa pienemmissäkin kaupungeissa kovassa suosiossa. Hyvinkin tehtynä edullinen ja huoltovapaa harrastuspaikka.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Kouluikäisten äiti
5. lokakuuta 2023 kello 20.47.33

Samaa mieltä! Pump track, jossa lapset voivat liikkua ja harrastaa itsenäisesti vapaa-ajalla ulkona, olisi tosi tervetullut Tapiolan alueelle! Koulikäisille ei ole kovin paljoa omatoimisia ulkoharrastuspaikkoja.
Pump trackejä ei ole koko Espoossa yhtään.

Ilmianna |

Puita säilytettävä

Profiilikuvan paikka

Jessica Nisen
5. lokakuuta 2023 kello 7.47.36

Hienoa, että Urheilupuiston aluetta kehitetään. Kiinnitän kuitenkin kriittistä huomiota siihen, että suunnitelman mukaan alueelta tullaan kaatamaan huomattava määrä puita, ml. sekä itä-länsisuunnassa että etelä-pohjoissuunnassa kasvavat koivurivistöt. Suunnitelmaa tulee kehittää siten, että olemassa olevia puita voidaan säilyttää huomattavasti enemmän kuin nykyisessä suunnitelmassa on esitetty.

Eikö idänpuolimmaista jalkapallokenttää voitaisi siirtää aavistus itäänpäin, jotta pohjois-eteläsuuntainen koivurivistö voidaan säilyttää, ja jokin pienemmistä kentistä mahdollisesti jää pois? Tämä olisi on olennaisempaa alueen viihtyvyydelle kuin se, että alueelle saadaan mahdutettua mahdollisimman monta erilaista urheilukenttää. Hongan pelejä vajailla nykykatsomoilla seuranneena kysyn myös, eikö stadionille riittäisi sen verran pienempi alue, ettei jalkapallokenttiä tarvitsisi tuoda niin pitkälle pohjoiseen, ts. että itä-länsisuuntainen kaunis koivurivistö voitaisi säilyttää?

Kun aluetta kehitetään lisäämään ihmisten hyvinvointia, on tärkeää pitää huoli siitä, ettei sitä muuteta yhdeksi suureksi kolhoksi kenttäalueeksi. Hyvä huomata, että ilmastomuutoksen myötä urheilu- ja oleskelupaikat ilman varjoa muuttuvat kesäisin vähemmän viihtyisiksi. Yllä kiinnitetään huomiota myös hulevesien hallintaan alueella; olemassa olevilla puilla on tärkeä rooli tässä. Kuten yllä kommentoidaan, uusien puiden istutus, vaikka sinänsä positiivinen asia, ei sellaisenaan korvaa vanhojen puiden kaatamista.

Ilmianna |

Puita säilytettävä

Profiilikuvan paikka

Jessica Nisen
5. lokakuuta 2023 kello 7.48.03

Hienoa, että Urheilupuiston aluetta kehitetään. Kiinnitän kuitenkin kriittistä huomiota siihen, että suunnitelman mukaan alueelta tullaan kaatamaan huomattava määrä puita, ml. sekä itä-länsisuunnassa että etelä-pohjoissuunnassa kasvavat koivurivistöt. Suunnitelmaa tulee kehittää siten, että olemassa olevia puita voidaan säilyttää huomattavasti enemmän kuin nykyisessä suunnitelmassa on esitetty.

Eikö idänpuolimmaista jalkapallokenttää voitaisi siirtää aavistus itäänpäin, jotta pohjois-eteläsuuntainen koivurivistö voidaan säilyttää, ja jokin pienemmistä kentistä mahdollisesti jää pois? Tämä olisi on olennaisempaa alueen viihtyvyydelle kuin se, että alueelle saadaan mahdutettua mahdollisimman monta erilaista urheilukenttää. Hongan pelejä vajailla nykykatsomoilla seuranneena kysyn myös, eikö stadionille riittäisi sen verran pienempi alue, ettei jalkapallokenttiä tarvitsisi tuoda niin pitkälle pohjoiseen, ts. että itä-länsisuuntainen kaunis koivurivistö voitaisi säilyttää?

Kun aluetta kehitetään lisäämään ihmisten hyvinvointia, on tärkeää pitää huoli siitä, ettei sitä muuteta yhdeksi suureksi kolhoksi kenttäalueeksi. Hyvä huomata, että ilmastomuutoksen myötä urheilu- ja oleskelupaikat ilman varjoa muuttuvat kesäisin vähemmän viihtyisiksi. Yllä kiinnitetään huomiota myös hulevesien hallintaan alueella; olemassa olevilla puilla on tärkeä rooli tässä. Kuten yllä kommentoidaan, uusien puiden istutus, vaikka sinänsä positiivinen asia, ei sellaisenaan korvaa vanhojen puiden kaatamista.

Ilmianna |

Suunnitelmissa otettava huomioon koko Urheilupuiston alue, ei vain pohjoisosia

Profiilikuvan paikka

Katariina
5. lokakuuta 2023 kello 11.41.39

Pohjoisosia suunniteltaessa on otettava huomioon myös Urheilupuiston eteläiset alueet. Metro Areena on Espoon isoin sisätapahtumapaikka, jonka tapahtuma- ja kävijämäärät ovat nousseet viime vuosien aikana hurjasti. Mitä ne ovatkaan mahdollisesti jo ensi syksynä, jos/kun Kiekko-Espoo nousee Liigaan. Toki tapahtumiin tulijat on hyvä opastaa kulkemaan metrolla ja käyttämään muuta julkista liikennettä, mutta Metro Areena ja Tapiolan Harjoitusareenalla käy päivisin satoja ihmisiä. Lisäksi Halleille on paljon muuta huoltoliikennettä ja tapahtumia rakentaessa lukusia rekkoja ajaa hallille edes-takaisin. Kun suunnitellaan yhtä osaa on myös otettava huomioon koko alue. Hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty.

Ilmianna |

Luonnonsuojelua ja pysäköintiä

Profiilikuvan paikka

Napakettu
5. lokakuuta 2023 kello 12.13.53

Tuohimäen/Tuohipuiston viereinen metsikkö Kaskiniityn länsipuolella on luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeä. Toivottavasti sitä ei tämän hankkeen yhteydessä ”siivota”, koska linnut, perhoset ja muut eliöt tarvitsevat juuri tällaista pöpelikköä, myös lahoavaa puuta. Satakielen ja mustarastaan laulu kuului vielä tänä keväänä. Eeva Kilven sanoin: ”Hiljennä, perhonen ylittää tien…”
Myös Tuohimäen kääntöpaikka pistää miettimään. Tuohimäki toimii jo nyt eräänlaisena parkkitilan ”paisuntasäiliönä”, jos Metro Areenalla tai muualla puistossa on suuri urheilutapahtuma. Autoja parkkeerataan, minne sattuu mahtumaan, jopa Tuohiniityn nurmikolle, päiväkodin pihasta puhumattakaan (viimeksi 21.9.2023 Jokerit/Kiekko Espoo -ottelun yhteydessä). Takavuosina eräs asukasaktiivi sai aikaan sen, että silloinen Espoo Blues asetti liikennevahdit alueelle ennen otteluita.

Ilmianna |

Käyttäjien osallistaminen

Profiilikuvan paikka

Kimmo Eronen
5. lokakuuta 2023 kello 14.35.38

Terve,

hienoa että prosessi etenee ja vaikutusmahdollisuuksia on.

Jotta uusi Urheilupuisto palvelisi kuntalaisia mahdollisimman hyvin, olisi varmasti äärimmäisen tärkeää saada asiantuntijanäkemyksiä urheilupuiston pääkäyttäjiltä. Yksi keskeinen ryhmä on tietenkin tavalliset kuntalaiset, toinen keskeinen ryhmä on Urheilupuistossa toimivat seurat joista yhdessä olen itsekin töissä.

Suomessa on paljon kokemuksia liikunta-/urheilurakennusprojekteista missä jokin alan asiantuntijalle helppo ja yksinkertainen asia menee rakentaessa täysin penkin alle, koska käyttäjien asiantuntijanäkemyksiä ei saada esiin suunnittelu- ja toteutusvaiheissa.

Toivottavasti tähänkin projektiin saadaan rakennettua säännöllisesti kokoontuva ryhmä, missä kaikki pääkäyttäjät ovat edustettuina ja joka voi antaa palautetta suunnitelmien eri vaiheista. Näin saataisiin moni vuosikymmeniin vaikuttava huono päätös vältettyä jo ennalta.

Ilmianna |

Meluntorjunta suunnitelmaan, toteutukseen ja seurantaan

Profiilikuvan paikka

Riskienhallinta
5. lokakuuta 2023 kello 21.01.16

Urheilupuiston katu- ja puistosuunnitelman suurimpia riskejä on melun moninkertaistuminen. Erityisen kova melurasitus uhkaa puiston luoteiskulmassa, ison läntisen ulkofutiskentän pohjoispuolella olevaa pientaloaluetta Koivu-Mankkaan tien ja Kalevalantien kainalossa.

Samaan asuinalueeseen useasta eri melulähteestä kohdistuvaa desibelikuormitusta on vähennettävä:

- Jalkapallokenttien pohjoisreunaan, pumppaamoniitylle, sekä Koivu-Mankkaantien pohjoisosan ja Kalevalantien länsiosan varrelle on kiireellisesti istutettava runsaasti, tiheästi, korkeiksi ja leveiksi kasvavia, ainavihantia sekä lehtipuita. Puiden kasvaminen mittaansa kestää vuosikymmeniä, joten istuttamisella on kiire.

- Koivu-Mankkaan tien pohjoisosuudelle + Kalevalantien länsiosuudelle on rakennettava korkea meluaita, samoin ulkojalkapallokenttien pohjoispuolelle. Avoimet ja tuuliset, melua esteettä pientaloihin kantavat aukeat kohdat pumppaamoniityllä Siisnapolun molemmin puolin on täytettävä rehevin puu- ja pensasistutuksin.

- Rakenteissa, maanmuotoilussa ja käytettävissä materiaaleissa on suosittava tehokkaimmin melua absorboivia materiaaleja ja pinnanmuotoja. Hulevesialtaat todennäköisesti lisäävät melun kantautumista kentiltä pohjoiseen asutukseen.

- Ulkokenttien käyttö on rajattava välille 7-21, jotta asukkaille mahdollistetaan yörauha.

- Kaikille urheilupuistossa järjestettäville ulkotapahtumille on asetettava desibelirajat, ja laadittava ohjeet äänenvahvistinten suuntaamiseksi pois asutuksesta. Melurajat ja ohjeet tulee kertoa etukäteen kaikille vaihtuville järjestäjille. Rajojen noudattamista on myös valvottava, ja rajojen ylittäminen tulee sanktioida.

- Kokonaisdesibelikuormitus Koivu-Mankkaan tien ja Kalevalantien kainalossa asuville on laskettava yhteen: potkut, pallon kilahtamiset maalitolppaan, valmentajien ja yleisön huuto, kaiuttimista tulevat kuulutukset ja musiikki, voimakkaasti kasvava liikenne kolmesta ilmansuunnasta jne. Suunnitteluvaiheessa, rakennusvaiheessa ja puiston valmistuttua. Melukuormitus em. luoteiskulmassa hipoo normirajoja jo nykyisin, joten kaikki melua poistavat ja madaltavat keinot on otettava käyttöön.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Riskuöienhallinta
5. lokakuuta 2023 kello 23.53.02

... Tarkennuksena: ulkofutiskenttien käyttöajaksi viikonloppuisin enintään klo 9-20, jotta asukkaat saavat mahdollisuuden levätä.

Ilmianna |