Siirry sisältöön

Kommentoi Meijän Cityn Viihtymisen ja olemisen -teemaa

Puhekupla 9
Keskustelu 3 päivää, 21 tuntia jäljellä | Lappeenrannan kaupunki

Viihtymisen ja olemisen -teemassa käsitellään viheralueita ja aukioita, merkityksellistä ympäristöä sekä tapahtumia ja matkailua. Keskustaan halutaan luoda kaupunkilaisten yhteinen, terveellinen ja turvallinen olohuone, jossa viihtyvät niin kaupungin asukkaat kuin turistitkin. 

Meijän Cityn kehittämiskortit, jotka käsittelevät Viihtymisen ja olemisen -teemaa ovat ohessa liitteenä. Kehittämiskortit tulevat näkyviin, kun painat alapuolella olevaa näytä lisätiedot -nappia. Tutustu kehittämiskortteihin ja kerro mitä ajatuksia tämä teema herättää.

Ilmianna

Puhekupla Uusi kommentti

Kaupungin ilmeen ja viihtyvyyden korostusta

Profiilikuvan paikka

Eevertti
23. huhtikuuta 2021 kello 13.03.13

Hei,
Lappeenrantaan kuluu rakuunat, rakuunamäki,raukuuna museo jne..

Kesäisin rakuunat ovat parivaljakossa ratsastaneet kaupungilla,myös fossikat ovat oleet esityksenä kysyttyä,mutta niitä ei ole

Historaian tuominen esiin ja pitäminen esillä on tarpeen kaupunkikuvan hyvänä maineena

Toivon,että Rakuunamäeltä lähtevä rakuuna ratsastus jatkuisi komeana kaupunkikuvana kesäisin

Kaupungin pitää tukea ko mainettaan ja pitää pereinteitä esillä.....


Lisää väriä ja oleskeluun viihtyisiä paikkoja

Profiilikuvan paikka

ideoita
26. huhtikuuta 2021 kello 19.11.54

Kannatetaan kaupunkikuvan monimuotoisuuden lisäämistä, myös vanhojen rakennusten suojelua uuden rakentamisen rinnalla. Myös viherympäristö on olennainen osa kaupunkiympäristöä ja meillä onkin paljon hienoja puistoja. Voisiko jatkossa kokeilla ideakorteissakin ehdotettuja viljelylaatikoita vaikka kävelykaduille tai osaksi puistoja? Myös istuskelupaikkoja (penkkejä) ja roskiksia tulisi saada lisää, erityisesti puistojen ja kävelyreittien varrelle. Myös taidehankkeet, joita on viime vuosina toteutettu, ovat olleet upeita ja niitä voisi tulla lisää! Esim. Kirkkokadun seinämaalaukset, Muikut, Kaunis Veera, kirjaston edustapuiston taideteokset ja myös liikenneympyröiden taide (päätön poliisi). Unohtamatta tietenkään myös talviaikaa eli esim. edusta-aukion valotaide tai Keskuspuiston upeat nuorten valotaiteilut. Lisää tätä!


on muuten hienoja kehittämiskortteja liitteenä..

Profiilikuvan paikka

nyt hoksasin!
26. huhtikuuta 2021 kello 19.27.28

kun vain hoksasin avata ne tuolta liitteistä (näytä tiedot painikkeesta!)


Kauppatori

Profiilikuvan paikka

TarjaS
27. huhtikuuta 2021 kello 6.09.56

Kauppatorin kehittäminen ja uudistaminen on hyvin suunniteltu. Miten tullaan torille - eli paikoituspaikat (lyhytaikainen käyntiipaikka) on tarpeen huomioida. Jos haluan mennä ostamaan kapan perunoita muodostuu auton paikoituspaikan hakemisesta enemmän vaivaa kuin perunoiden hakemisesta. ( ei montaa kertaa viitsi vaivautua) - Torikauppiaille myös asialliset ja houkuttelevat tilat ja yleisövessat kuntooon. Kehitetään mielummin kauppatoria ympärivuotisesti houkuttelevaksi kuin satamatoria hurlumhei paikaksi kesän aurinkoisia päiviä varten.


Sateenkaaren pätkä tiehen

Profiilikuvan paikka

Lappeenranta Pride ry
1. toukokuuta 2021 kello 8.43.54

Lappeenrannan kaupungin yksi symbolinen ele sateenkaari-ihmisten oikeuksien puolesta voisi olla maalata sateenkaaren värein pieni pätkä katua keskustasta. Tälläisiä kadunpätkiä on maalattu ympäri maailmaa. Sen kustannukset olisivat hyvin pienet, mutta se olisi tärkeä symbolinen ele.

Näytä lisää vastauksia

Lisää uusi Kommentti