Siirry sisältöön

Kommentoi Meijän Cityn Rakennusten ja rakentamisen -teemaa

Puhekupla 17
Keskustelu 3 päivää, 22 tuntia jäljellä | Lappeenrannan kaupunki

Rakennusten ja rakentamisen teemassa käsitellään Lappeenrannan kaupungin keskustan kaupunkirakennetta, rakennettua kulttuuriympäristöä sekä merkityksellistä ympäristöä.

Meijän Cityllä halutaan vaalia historiaa samalla kun kaupunkia kehitetään. Vanhoja rakennuksia suojellaan mahdollistamalla niiden monimuotoinen käyttö. Uudisrakentamisessa huomioidaan ympäröivä vanha rakennuskanta, ja maankäyttöä suunnitellaan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävästi elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus huomioiden. Rakennusten ja rakentamisen Cityllä halutaan ottaa Linnoitus ja Rakuunamäki aktiivisempaan käyttöön, mikä edesauttaa vanhan rakennuskannan säilymistä ja luo monikerroksellisuutta kaupunkikuvaan.

Meijän Cityn kehittämiskortit, jotka käsittelevät Rakennusten ja rakentamisen -teemaa ovat ohessa liitteenä. Kehittämiskortit tulevat näkyviin, kun painat alapuolella olevaa näytä lisätiedot -nappia. Tutustu kehittämiskortteihin ja kerro mitä ajatuksia tämä teema herättää.

Muokkaa otsikkoa

Perustiedot

Avoin: 30.4.2021 - 12.5.2021

Päättymispäivä: 12.5.2021

Liitteet

Ilmianna

Puhekupla Uusi kommentti

Jäähalli keskustaan

Profiilikuvan paikka

MP
23. huhtikuuta 2021 kello 14.54.45

Profiilikuvan paikka

Martti
28. huhtikuuta 2021 kello 11.29.47

Monitoimihalli keskustaan ja samaan pakettiin uusi kauppahalli. Nettikauppa syö markettien myyntiä, mutta ostaminen pientuottajilta lisääntyy jos tarjonta on kunnossa. Galleria voidaan liittää kokonaisuuteen jolloin sen omistavat isot eläkeyhtiöt voisivat kiinnostua investoinnista.

Viihdykkeitä pitää olla; ravintoloita, pubeja, leikkipuisto, kiipeilyä, simulaattoreita, katusoittoa... Siellä missä on ihmisiä on myös toimintaa ja kaupankäyntiä.

Näytä lisää vastauksia

Sisähalli

Profiilikuvan paikka

Taavi
23. huhtikuuta 2021 kello 15.10.40

Halli sopii mainiosti Armilankadulle, palolaitoksen paikalle

Profiilikuvan paikka

wiljami
29. huhtikuuta 2021 kello 12.12.50

PAIKKA SOPII HYVIN HALLILE EI TARVITSE KAATA PUITA........................


Ilmastopääkaupunki&Green City?

Profiilikuvan paikka

Hävettää olla Lappeenrantalainen
23. huhtikuuta 2021 kello 16.27.02

Miten vihreää on tuhota pitkään rakennettu Arboretum ? Mikä Ilmastopääkaupunki maksattaa asukkailla halpalentoyhtiön markkinointia miljoonilla? Kustannetaan ensimmäiselle koronalennolle menoliput Jarvalle, Järvepäälle ja sille muka asiantuntijalle, jonka palkan joudumme maksamaan verovaroista !

Profiilikuvan paikka

mitä ihmettä?
26. huhtikuuta 2021 kello 18.56.26

Eihän arboretum kuulu nyt esillä olevaan suunnittelualueeseen. Keskustan puistot ovat kyllä hienoja.


Vesitorni

Profiilikuvan paikka

Fish
23. huhtikuuta 2021 kello 17.54.02

Miksi kaupungin keskusta-aluettakin palvelevaa vesitornia ei saada palautettua mm. matkailuelinkeinoa tukemaan?


Monitoimihalli

Profiilikuvan paikka

Ms
23. huhtikuuta 2021 kello 22.22.11

Lappeenrantaan pitäisi saada nimenomaan monitoimihalli, joka palvelisi muutakin kuin jääkiekkoa. Saisi kaupunkiin enemmän kaikenlaisia tapahtumia. Sijoituspaikka pitäisi ilman muuta olla keskustassa, sijainnilla todella on väliä nykymaailmassa!


Vesitorni

Profiilikuvan paikka

TI
24. huhtikuuta 2021 kello 7.11.03

Vesitorni on Lappeenrannan vetonaula, koko kaunis Lappeenranta näyttäytyy sieltä. Vesitorniin panostus eikä keksimällä keksittyyn Sauna - maailmaan.

Profiilikuvan paikka

vetovoimaa tarvitaan
26. huhtikuuta 2021 kello 18.59.02

Itse toivoisin sekä vesitornin kehittämistä kuin myös saunamaailmaa. Molemmat lisäävät Lappeenrannan vetovoimaa ja kiinnostavuutta. Saunamaailma toisi meille kyllä aivan jotakin uutta!


Monitoimihalli

Profiilikuvan paikka

Ääneton
24. huhtikuuta 2021 kello 10.02.46

Joidenkin päättäjien itsepäinen kalliin kansiareenan ajaminen aiheutti sen ettei tänne saadaan monitoimihallia. Nyt rakennetaan vain uusi jäähalli. Jos halliin haluttaisiin muitakin kuin jääurheiluun liittyviä tapahtumia, niin hallin läheisyydessä pitäisi olla majoituspalveluja ja muuta liiketoimintaa. Nyt siinä on hautausmaa.


Monitoimihallin mahdollisuuksia pelätään

Profiilikuvan paikka

samaamieltä
24. huhtikuuta 2021 kello 11.36.16

Tämä aihe puhuttaa paljon, ja erityisesti siihen suuntaan, että monitoimi/jäähallin on ehdottomasti tultava keskustaan. Päättäjät voivat olla toista mieltä, mutta hallin käyttäjät ja kaupunkilaiset ovat lähes eittämättä sitä mieltä, että keskustassa on mahdollisuuksia mitä nykyinen paikka ei tarjoa. Tätä tulee siis harkita uudelleen. Keskustaa kuvaillaan talvisin kuolleeksi, joten monitoimihalli toisi eloa jääkiekon ja tapahtumien puolesta. Lappeenranta ei olisi enää vain kesäkaupunki. Lisäksi, halli määrittelisi keskustan ydintä ja tekisi siitä elävän. Monet keskustan ravintolat ja kaupat saisivat kieltämättä etuja hallista. Tämän myötä myös kuva kaupungista paranisi ja se loisi itselleen identiteettiä. Mikäli suurin syy kieltävälle päätökselle on parkkipaikkojen puute, kaupunki ei ole onnistunut suunnittelussa. Parkkihallit on loppujen lopuksi vain suunnittelukysymyksiä. On mietittävä tulevaisuuden kaupunkia ja rakennettava pelottomasti.


Rakentamiseen järkeä

Profiilikuvan paikka

Yksi monista
24. huhtikuuta 2021 kello 11.41.00

Vesitorni vetonaulana on viimevuosidalta. Ei tätä päivää eikä verorahoja kannata siihen tuhlata. Jätetään puut rauhaan ja rakennetaan monitoimihalli sekä jäähalli lentokentälle Prisman puoleiseen päätyyn. Palvelee monipuolisesti koko kaupunkia eikä vain muutan päättäjän eturyhmän etua. Saunamaailma Myllysaareen. Toasiasia on, että ainoa vetonaula Lappeenrannassa on turistien näkökulmasta satama eli satamaa tulee kehittää, mutta harkiten.


Saunamaailma on hyvä idea

Profiilikuvan paikka

lisää elämää
26. huhtikuuta 2021 kello 19.23.12

Saunamaailma sopii hyvin kaupunginlahdelle. Sinne tarvitaan lisää vetovoimaisia palveluita ja saunamaailma on sellainen! Kunhan vain sopiva yrittäjä löytyy toteuttamaan ideaa.


Vesitorni käyttöön!

Profiilikuvan paikka

Matin ohje
27. huhtikuuta 2021 kello 10.44.14

On aivan järjetöntä pitää tyhjillään kaupungin parhaalla näköalapaikalla tuollaista tilaa. Sitä en ymmärrä. Nuoruudessani kävin kahvilassa useastikin, enkä olisi malttanut pois tulla sinne mentyäni.
Vesitorni kyllä olisi jo käytössä, jos silloin aikanaan kun remonttia suunniteltiin, ilosi Klasu pyydetty mukaan suunnittelupalavereihin. Olisi tullut ohje sijoittaa maisemahissi itäsivulle, Lauritsalan puolelle, eikä se olisi pilannut vesitornin näkyvää julkisivua keskustan suuntaan. Säilytettävä kaunis Arboretumpuisto olisi sen osittain peittänyt. Maisemahissin voisi ulottaa vasikatolle saakka. Sieltähän näkee kauas, jos vaan päästetään lähelle katon reunaa. Keskeltä ei näe kun horisontin.

Tovottavasti kahvila on käytössä vielä ennen minun poismenoani. Sitä minä toivon. Tehkää korjaus pian. Sinne tulee turistitkin, kun Saimaatakin näkee sieltä laajalti.


Keskustan rakentaminen

Profiilikuvan paikka

Reinhart
6. toukokuuta 2021 kello 16.55.21

Monitoimihalli tulee rakentaa lähelle kimpisen koulua ja sammon koulukeskusta siten että Arboretumia ei tarvitsisi leikata toki hieman on varaa mutta sitä ei tulisi tärvellä liian massiivisella rakentamisella. Jäähalli ja monitoimiareena taas kuuluisi rakentaa keskustan tuntumaan eli kivenkadulle tai opintielle Prisman alueelle. Keskustan liikenne tulisi tehdä sujuvammaksi autoilijoille ja lisätä ja parantaa myös kevyen liikenteen reittejä. Saunamaailma ja virkistysalueet tulisi keskittää halko ja myllysaareen. Linnoitusniemi taas keskitettäisiin matkailulle, hiekkalinnalle, matkailu aktiviteeteille, nähtävyyksille kuten Saimaarium ja veneilylle. Ei pidä lähteä suunnittelemaan liian paljon samalle pienelle alueelle kuten Linnoitusniemeen kun siellä on jo Hiekkalinnaa, Saimaariumia ja veneilyn palveluja.


Lisää uusi Kommentti