Gå till innehållet

Kommentoi suunnitelmaa! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Pratbubbla 13
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tämän tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Gör en anmälan

idea

Plats för profilbild

janne
23. december 2022 klockan 14.50.42

pitäisi ottaa erityisryhmät huomioon

Plats för profilbild

Peik Salonen
2. januari 2023 klockan 9.15.33

Hei,
kiitos kommentistanne! Voisitteko täsmentää mitä erityisryhmää tarkoitatte tässä tapauksessa erityisesti ja miten erityisesti tulisi ottaa huomioon?


Kehitysehdotus Pikkunevantien osalta

Plats för profilbild

Ari
26. december 2022 klockan 14.47.50

Suunnittelurajaa kannattaisi laajentaa Pikkunevantien osalta siten että jalankulkuväylä tehtäisiin koko Pikkunevantien osalta kerralla eikä vain Daaliakujaan saakka kuten suunnitelmassa nyt on. Mieluiten Kalliomäentielle saakka. Pikkunevantielle on aikanaan jo asemakaavassa varattu jalankulkuväylä koko tien pituuden osalta, ja olisi myös kustannustehokasta toteuttaa jalankulkuväylä nyt kerralla eikä osissa. Pikkunevantie on todella vilkkaasti liikennöity (eikä esim. hidasteita ole) ja paljon esim. koululaisia joutuu kulkemaan nykyistä kapeaa piennarta pitkin Kalliomäentien suuntaan.

Plats för profilbild

Peik Salonen
2. januari 2023 klockan 9.13.25

Gobbackan alueen katujen suunnittelu on jaettu sopiviin osiin vesihuollon toteuttamisen sekä rajallisen investoinnin kannalta. Pikkunevantien välillä Daaliakuja - Lambertintie on tarkoitus suunnitella ja toteuttaa myöhemmässä vaiheessa ja tälle osuudelle on myös tulossa jalkakäytävä.


Kehitys on hyvä, mutta...

Plats för profilbild

@vkario
26. december 2022 klockan 21.28.43

Hienoa kun aluetta kehitetään, mutta onkohan kehitysjärjestys ajateltu loppuun asti. Alueen yhteydet kouluun kulkevat Pikkunevantietä pitkin jossa ei ole jalankulkuyhteyttä ja nyt talvisin näkee paljon pieniä lapsia pimeällä tien varressa. Ehdotan, että tämä ajatus otettaisiin paremmin huomioon kun alueelle selvästi rakennetaan lapsiperhepainotteisesti asuntoja. Nyt kaikki uudet lapset alueelle kulkevat samaa kohtuullisen huonoa reittiä kouluun. Olen ymmärtänyt, että Pikkunevantien kehittäminen Kalliomäentien päädyssä on vasta vuosien päässä. Oletettavasti alueen kehittämisen osittaminen ja kehityksen järjestys voitaneen toteuttaa myös siten, että alueen asukkaiden turvallisuus paranee samassa suhteessa kun tontteja vapautuu kaupungille rahan tuottamiseksi.

Kuten aiemmassa kommentissakin on korostettu, tie on kohtuullisen vilkkaasti liikennöity ja lisäksi: tiellä kulkee myös yllättävän paljon raskasta kalustoa. Johtunee ilmeisesti alueella asuvista raskaan kaluston kuljettajista.

Plats för profilbild

Peik Salonen
2. januari 2023 klockan 9.19.09

Gobbackan alueen katujen suunnittelu on jaettu sopiviin osiin vesihuollon toteuttamisen sekä rajallisen investoinnin kannalta. Pikkunevantien välillä Daaliakuja - Lambertintie on tarkoitus suunnitella ja toteuttaa myöhemmässä vaiheessa ja tälle osuudelle on myös tulossa jalkakäytävä.


Pikkunevantie

Plats för profilbild

ALJ
29. december 2022 klockan 16.25.36

Hienoa, että aluetta kehitetään mutta painopiste jalkakäytävän osalta tulisi myös mielestäni jatkaa koko pikkunevantietä pitkin Kalliomäkeen asti, koska koulut ja palvelut sijaisevat siinä suunnassa kävellen ja pyöräillen. Tämä tie on alueen yksi suurimmista pääteistä liikennemääriltään ja on vain kasvussa uusien asukkaiden ja vapautuvien tonttien osalta. Varsinkin pienet lapset, kävelijät, lenkkeilijät ovat jatkuvasti liikenteenseassa. Asukaskanta on perhepainnotteista niin näkisin että alueen kehitys ensisijaisesti tuli laittaa kuntoon pikkunevantien ja kalliomäenkulman välisestään osalta jossa asukkaita huomattavasti enemmän kuin Gobbackan alueella. Kuten aiemmat kommentit niin turvallisuuden ja huonon näkyvyyden vuoksi sekä alueen kunnollisen yhtenäisyyden vuoksi pikkunevantie kokonaisuudessaan olisi järkevää rakentaa kokonaan jalankululle. Pelkkä Daaliankujalle asti rakennattava osuus ei ole riittävä eikä siinä kokonaisuudessaan järkevä.

Plats för profilbild

Peik Salonen
2. januari 2023 klockan 9.20.27

Gobbackan alueen katujen suunnittelu on jaettu sopiviin osiin vesihuollon toteuttamisen sekä rajallisen investoinnin kannalta. Pikkunevantien välillä Daaliakuja - Lambertintie on tarkoitus suunnitella ja toteuttaa myöhemmässä vaiheessa ja tälle osuudelle on myös tulossa jalkakäytävä


Pikkunevantie

Plats för profilbild

Asukkaiden ääntä kannattaisi kuunnella tarkemmin
2. januari 2023 klockan 14.41.01

Kiitos Peik Salonen tähän saakka vastauksistasi. Kuten huomaat, Pikkunevantie on todellakin alueen asukkaiden huolena, kuten edelliset kommentit sen hyvin osoittavat. Rakentavia huomioita asukkailta. Mutta se, että toistat Peik samaa vastausta jokaiseen kohtaan ilman että väläytät edes mahdollisuutta uudelleen harkita toteutusmahdollisuuksia/järjestyksiä eri hankkeille, ei nyt vaikuta siltä peräänkuulutetulta keskustelulta joka veisi kaupunkiamme eteenpäin. Eikö se ollut tarkoituksena tällä vuoropuhelulla asukkaiden kanssa?
Ja jos kenkä puristaa mainitsemastasi rajallisesta investointikyvystä, niin ei hätää: nykyisestä suunnitelmasta voi hyvin karsia sellaisia toteutusosia tulevaisuuteen, joita asukkaat eivät juuri tällä hetkellä koe merkittäväksi heti toteuttaa. Esim. tässä nykyisessä suunnitelmassa oleva kävely/puistopolku Lambertinreitti on varmasti ihan mukava saada jossakin vaiheessa alueelle, mutta mikään pakollinen reitti se ei varmasti juuri nyt ole. Sen voisi hyvin toteuttaa kokonaisuudessaan esim. vasta sitten kun Lambertinniitystä pohjoiseen oleva puistoaluekin tehdään. Ehdotan, että Lambertinreittiin allokoidut rahat käytetään paljon akuutimpaan tarpeeseen, eli Pikkunevantien kävelykadun suunnittelun ja toteutukseen Kalliomäentielle saakka.
Suosittelen vahvasti että kaupunkisuunnittelussa nämä katujen kehitystarpeet laitettaisiin tärkeysjärjestykseen ja alueen asukkaita kuunneltaisiin. Jos asian tärkeys ei Pikkunevantien kävelykadun osalta vielä ole teille kaupunkisuunnittelussa selvinnyt, niin suosittelen tekemään koulujen taas käynnistyessä ensi viikolla visiitin tänne, ja kävelette klo 8-9 maissa koko tien päästä päähän.

Plats för profilbild

Hyvä kommentti
2. januari 2023 klockan 15.52.48

Erittäin hyvä kommentti kokonaisuudessaan ja myös rakentava kehitysehdotus!


Käytännönhuomioita

Plats för profilbild

jonik.
4. januari 2023 klockan 2.21.45

Kiitos, että alueen suunnittelu ja toteutus etenee.

Daaliakujaa koskevaan suunnitelmaan: Erityiskiitos kujan eteläpuolisen ojan poistamisesta. Se on tuottanut ongelmia. Katuvaloja on myös kaivattu. Taloyhtiömme olemassaoleva ajoliittymä jätekatoksen kohdalta Daaliakujalle puuttuu suunnitelmasta. Tämä tarvitaan jätehuoltoa varten. Suunnitelmassa näkyvät ajoradat ja -kaistat sekä ajoliittymät näyttävät kovin kapeilta. Tähän asti on jopa kaivattu kuorma-, paketti- ja matkailuautoja ajatellen jopa leveämpiä kulkureittejä. Ajoneuvojen kohtaaminen Daaliakujalla tulee lisääntymään huomattavasti Daaliakuja 4:n valmistuessa.

Lambertinniityn suunnitelmaan: Lambertinreitti tulisi linjata vielä etelämmäksi, lähemmäksi puistokaistaleen rajaa sekä kauemmaksi olemassaolevista rakennuksista. Lambertinreitin rakentaminen voi suunnittelun valmistumisesta huolimatta hyvin odottaa kunnes kevyenliikenteen reitit voidaan toteuttaa laajemminkin.

Koko suunnittelualuetta koskien: Ajoradat vaikuttavat kovin kapeilta. Olen erittäin huolissani, jos nyt jo toteutettu Gobbackantien ja Lambertintien risteys on mitoitettu samalla tavalla ja toteutettu tulevaa varten valmiiksi. Risteys on osoitteutunut käytännössä aivan mahdottomaksi kohdata edes kahden pienen henkilöauton kanssa ja käytännössä joutuu jäämään kauas Lambertielle odottamaan jos joku sattuu olemaan kääntymässä tullakseen vastaan. Jo nyt reitillä kulkee linja-autoja ja niiden kulku näyttää hankalalta. Ajoratojen leventäminen myöhemmin tulee todella kalliiksi, joten ne tulisi jo nyt kerralla tehdä riittävän leveiksi.

En löydä koko suunnittelu-alueelta yhtään pysäköintitilaa tai varausta sille. Olen erittäin huolissani tästä. Myös tällä alueella tarvitaan yleistä tilaa pysäköintiin eri puolilla aluetta. Niiden rakentaminen myöhemmin on mahdotonta, jos nyt ei varata tilaa. Nyt on jo olemassa liian paljon asuinalueita, jotka on pilattu olemattomalla pysäköintitilalla ja tätä virhettä ei tule missään tapauksessa toistaa käytännössä kokonaan yksityisautoilun varassa olevalla alueella. Ajoradat ovat kapeita, joten niiden varsilla ei pystyne pysäköimään edes lyhyesti. Henkilöautojen lisäksi tarvitaan myös erityisesti raskaalle kalustolle varattu pysäköintimahdollisuus.

-Joni
hallituksen pj, As Oy Espoon Daaliarinne


Parempaa suunnittelua kiitos

Plats för profilbild

Halloo
8. januari 2023 klockan 23.59.44

Lambertinreitti ei tosiaan palvele ketään jos se toteutetaan näin miten se on suunnitelmassa. Sehän päättyy nyt hulevesialueelle, koska muu puistoalue kehitetään vasta joskus hamassa tulevaisuudessa.
Yhden aiempaan kommenttiin että nuo rahat kannattaa käyttää parempaan tarpeeseen juuri nyt, esim. tuohon Pikkunevantien kävelykadun tekemiseen koko matkaltaan.


Kiitos kommenteistanne

Plats för profilbild

@NiinaTanttuEspoo
13. januari 2023 klockan 7.52.21

Kiitos kommenteistanne,
Pikkunevantien loppuosa jalkakäytävineen on tarkoitus suunnitella seuraavassa suunnitteluosiossa. As Oy Espoon Daaliarinteen esittämä pyyntö jätekatoksen huoltamisen vaatimasta liittymästä lisätään katusuunnitelmaehdotukseen.

Lambertinreitin sijaintiin voidaan pieniä muutoksia tehdä olemassa olevan puuston säilyttämiseksi, kuitenkin alueellista kuivatusta palveleva avo-oja asettaa omat haasteen alueen heikon stabiliteetin vuoksi ja avo-ojan vaatii myös huoltoa. Lambertinreitin sijaintia voidaan tarkastella vielä tarkemmin, mutta suuria muutoksia siihen ei ole luvassa. Nyt laadittavat katu- ja puistosuunnitelmat mahdollistavat alueen katujen ja puistojen toteuttamisen, mutta eivät määrittele niiden toteuttamisen laajuutta varsinaisessa urakassa. Toteutetaanko Lambertinreitti 1. vaiheessa alueen muun rakentamisen yhteydessä, päätetään myöhemmin.

Valitettavasti voimassaolevissa asemakaavoissa ei ole osoitettu kadunvarren pysäköinnin mahdollistavaa katualuetta eikä yleistä pysäköintialuetta, jota voitaisiin suunnitella katusuunnitelmia laatiessa. On totta, että kapea katutila asettaa haasteita ja nykyinen bussireitti siirtynee tulevaisuudessa Lambertinsillalta Gobbackantielle alueen kehittymisen myötä. Gobbackantien ja Lambertintien risteysalue tulee muuttumaan hieman nykyisestä ja muutoksen myötä risteysalueen liikennöinti tulee parantumaan nykyisestä.

ystävällisin terveisin
Peikin puolesta Niina
Espoon kaupunki