Siirry sisältöön

Kommentoi Meijän Cityn Rakennusten ja rakentamisen -teemaa

Puhekupla 23
Keskustelu | Lappeenrannan kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Rakennusten ja rakentamisen teemassa käsitellään Lappeenrannan kaupungin keskustan kaupunkirakennetta, rakennettua kulttuuriympäristöä sekä merkityksellistä ympäristöä.

Meijän Cityllä halutaan vaalia historiaa samalla kun kaupunkia kehitetään. Vanhoja rakennuksia suojellaan mahdollistamalla niiden monimuotoinen käyttö. Uudisrakentamisessa huomioidaan ympäröivä vanha rakennuskanta, ja maankäyttöä suunnitellaan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävästi elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus huomioiden. Rakennusten ja rakentamisen Cityllä halutaan ottaa Linnoitus ja Rakuunamäki aktiivisempaan käyttöön, mikä edesauttaa vanhan rakennuskannan säilymistä ja luo monikerroksellisuutta kaupunkikuvaan.

Meijän Cityn kehittämiskortit, jotka käsittelevät Rakennusten ja rakentamisen -teemaa ovat ohessa liitteenä. Kehittämiskortit tulevat näkyviin, kun painat alapuolella olevaa näytä lisätiedot -nappia. Tutustu kehittämiskortteihin ja kerro mitä ajatuksia tämä teema herättää.

Muokkaa otsikkoa

Perustiedot

Päättynyt: 12.5.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Pikkukaupunki nukkuu

Profiilikuvan paikka

Kysyntää on tarjontaa ei
11. toukokuuta 2021 kello 20.05.13

Toivottavasti myös myllytyksen jälkeen rakennusten alaosat pysyisivät liikehuoneistoina ja julkisina tiloina. Esimerkiksi kauppakeskus Weeran läpi oli kiva kaupungilla ollessa aikoinaan oikaista ja samalla näki mitä liikkeissä oli tarjolla. Maanalaisia kahvila- ja ravintolatiloja kaipailisin, kun täkäläinen ilmasto lyö taivaalta räntää lähes Juhannuksenakin. Suojaisia katoksia ja vähän tuulensuojaa noille nykyisille pölyä lennättäville aukioille jotka on lie mitoitettu suuremman asukasluvun kaupungeille sun muille massatapahtumille, jollaisia ei kuitenkaan kovin usein vuodessa kyetä järjestämään. Tarjontaa, elämää, valinnanvaraa, tapahtumia vaikka pienimuotoisempiakin tyyliin jokaiselle jotakin pikkukaupungissa. Jos keskustan liikehuoneistojen vuokrat liian suuria asiakasmääriin nähden, niin useampia pieniä toimijoita yhteen tilaan niin saadaan pikkukaupungissakin myös marginaaliryhmille palvelua. Tällä metodilla keskusta houkuttelisi enemmän vierailijoitakin. Eipä ketään kiinnosta kauaa pyöriä tyhjällä alueella jossa ei kovin montaa toimijaa ole.