Siirry sisältöön

Kommentoi Meijän Cityn Rakennusten ja rakentamisen -teemaa

Puhekupla 23
Keskustelu | Lappeenrannan kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Rakennusten ja rakentamisen teemassa käsitellään Lappeenrannan kaupungin keskustan kaupunkirakennetta, rakennettua kulttuuriympäristöä sekä merkityksellistä ympäristöä.

Meijän Cityllä halutaan vaalia historiaa samalla kun kaupunkia kehitetään. Vanhoja rakennuksia suojellaan mahdollistamalla niiden monimuotoinen käyttö. Uudisrakentamisessa huomioidaan ympäröivä vanha rakennuskanta, ja maankäyttöä suunnitellaan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävästi elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus huomioiden. Rakennusten ja rakentamisen Cityllä halutaan ottaa Linnoitus ja Rakuunamäki aktiivisempaan käyttöön, mikä edesauttaa vanhan rakennuskannan säilymistä ja luo monikerroksellisuutta kaupunkikuvaan.

Meijän Cityn kehittämiskortit, jotka käsittelevät Rakennusten ja rakentamisen -teemaa ovat ohessa liitteenä. Kehittämiskortit tulevat näkyviin, kun painat alapuolella olevaa näytä lisätiedot -nappia. Tutustu kehittämiskortteihin ja kerro mitä ajatuksia tämä teema herättää.

Muokkaa otsikkoa

Perustiedot

Päättynyt: 12.5.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Korkeat rakennukset ja ahtaat kadut

Profiilikuvan paikka

Persoona
12. toukokuuta 2021 kello 20.37.21

Rakentamisen suunnitelmassa näkyvät korkeat rakennukset huolettavat. Korkeutta en tulevaisuuden havainnekuvasta tavoittanut mutta eipä harjun päälle keskustaan juuri yli 8-kerroksisia rakennuksia tule rakentaa. Ei kauppatorin viereen eikä koulukadulle eikä vanhan teatterin tontille. Ei keskustaan lainkaan.
Keskustassa tulisi huolehtia myös leveistä jalkakäytävistä etteivät udet HIEMAN korkeammatkaan uudet rakennukset tee suljettua ja varjostavaa vaikutelmaa.

Osuuspankin talon 2 ylimmäistä kerrosta pitäisi purkaa. Rikkoo kaupungin silhuetin Saimaalta tai linnoitukselta katottaessa.