Siirry sisältöön

Kommentoi Meijän Cityn Rakennusten ja rakentamisen -teemaa

Puhekupla 23
Keskustelu | Lappeenrannan kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Rakennusten ja rakentamisen teemassa käsitellään Lappeenrannan kaupungin keskustan kaupunkirakennetta, rakennettua kulttuuriympäristöä sekä merkityksellistä ympäristöä.

Meijän Cityllä halutaan vaalia historiaa samalla kun kaupunkia kehitetään. Vanhoja rakennuksia suojellaan mahdollistamalla niiden monimuotoinen käyttö. Uudisrakentamisessa huomioidaan ympäröivä vanha rakennuskanta, ja maankäyttöä suunnitellaan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävästi elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus huomioiden. Rakennusten ja rakentamisen Cityllä halutaan ottaa Linnoitus ja Rakuunamäki aktiivisempaan käyttöön, mikä edesauttaa vanhan rakennuskannan säilymistä ja luo monikerroksellisuutta kaupunkikuvaan.

Meijän Cityn kehittämiskortit, jotka käsittelevät Rakennusten ja rakentamisen -teemaa ovat ohessa liitteenä. Kehittämiskortit tulevat näkyviin, kun painat alapuolella olevaa näytä lisätiedot -nappia. Tutustu kehittämiskortteihin ja kerro mitä ajatuksia tämä teema herättää.

Muokkaa otsikkoa

Perustiedot

Päättynyt: 12.5.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Rakennustyyli

Profiilikuvan paikka

Persoona
12. toukokuuta 2021 kello 20.43.15

Samat rakennusyhtiöt rakentavat kaikkiin kaupunkeihin samantyylisiä kerrostaloja ja siksi ne muistuttavat toinen toistaan.
Tämä tuhoaa persoonallisuutta ja paikallisuutta.

Raastauvankadun ja Kauppakadun kulmaukseen vanhan puutalon tilalle osattiin rakentaa kaunis talo. Omaleimaisuus on siis mahdollista!

Kaupunkikuvaa voisi suunnitella arkkitehruurisella näkemyksellä ja osaamisella, valita tietty tyyli rakennuksille niin ei tulisi sillisalaattia.