Siirry sisältöön

Kommentoi Meijän Cityn Liikenteen ja liikkumisen -teemaa

Puhekupla 28
Keskustelu | Lappeenrannan kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Liikenteen ja liikkumisen teemassa käsitellään eri liikennemuotoja, liikenneverkkoa, pysäköintiä ja keskustan saavutettavuutta. Esteettömät kulut ja hyvät opasteet mahdollistavat myös liikuntarajoitteisten liikkumisen. Hyvät kevyen liikenteen väylät ja julkisen liikenteen yhteydet kannustavat ihmisiä käyttämään omaa autoa ekologisempia liikkumisvaihtoehtoja.

Meijän Cityn kehittämiskortit, jotka käsittelevät Liikenteen ja liikkumisen -teemaa ovat ohessa liitteenä. Kehittämiskortit tulevat näkyviin, kun painat alapuolella olevaa näytä lisätiedot -nappia. Tutustu kehittämiskortteihin ja kerro mitä ajatuksia tämä teema herättää.

Ilmianna

Katso muut kommentit

Pyöräliikenne on ajoneuvoliikennettä

Profiilikuvan paikka

Abc
27. huhtikuuta 2021 kello 11.13.23

Toivoisin, että Lappeenrannassa tehtäisiin keskustan laajuinen suunnitelma pyöräverkon tavoitteellisesta tilasta. Tämän tulisi sisältää suunnitelma yksisuuntaisesta pyöräliikenteen järjestelmästä keskustan alueella, ja miten se yhdistyy vanhaan "kevyen liikenteen" infraan keskustan ulkopuolella.
Ensisijaisesti tämä tarkottaisi sitä, että pyöräliikenne pistetään ajoradalle, minne se ajoneuvoliikenteenä kuuluisikin, ja vilkkaimmimme kaduille tehtäisiin yksisuuntaiset pyörätiet ja -kaistat riittävän leveinä. Mahollisesti myös pyöräkatuja voitaisiin mm. Oulun ja Joensuun esimerkkien mukaisesti toteuttaa monille tärkeimmille kaduille. Tulisi tehdä linjaus, että keskustan alueella pyöräilijät eivät jaa jalankulkijoiden kanssa koskaan samaa tilaa keskustan katujen alueella (pois lukien puistot, kävelykadut ym.). Tätä ajatusta suunnitelmat eivät tue, vaan ne ovat jo valitettavan vanhanaikaisia.